MULTIMÉDIA

2010.08.12. MAGYAR NYELVHASZNÁLAT ERDÉLYBEN  LEHETŐSÉGEK, JOGORVOSLAT. EMI TÁBOR ELŐADÓSÁTORA GYERGYÓSZENTMIKLÓS.   Előadók:   Landman Gábor, Brassai Attila professzor marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem, Kovács Lehel egyetemi tanár Sapientia Erdélyi magyar Tudományegyetem.   Az RMDSZ részéről a meghívott Máté András Levente parlamenti képviselő sajnos nem volt jelen.  A moderátor Bagoly Zsolt.

 

2010.07.25. SZÓRÓLAPOK OSZTOGATÁSA SZLOVÁKIÁBAN.
De vlinderrevolutie (a pillangóforradalom -ford.) műsorcím a meteorológiából származó pillangó effektus terminusra utal: a műsor motivált és szenvedélyes világpolgárokat mutat be, akik az élet különböző területein pozitív hatásukkal járulnak hozzá egy jobb, tartósabb és igazságosabb világhoz. A stáb elkísérte Landman Gábort Szlovákiába, ahol a megfélemlített magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak szórólapokat osztogat. A szórólapok 10 pontban tartalmazzák a Szlovákiában élő magyar autonóm lakosságnak a nyelvi jogait. (A műsor holland nyelvű )

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

 

LETÖLTÉSHEZ KATTINTSON AZ IKONRA, 450MB WMV FÁJL

 

LETÖLTÉSHEZ KATTINTSON AZ IKONRA, 120 MB .ASF FÁJL

02-08-2011 TÖBBNYELVŰ MATRICA A IORGA TÁBLÁN

 

Többnyelvű öntapadós feliratokat ragasztott a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport előtti, Iorga-idézetet tartalmazó bronztáblára az alapítvány pénztárosa .Hol marad a magyar felirat? Mi is itt élünk! Törvényadta jogunk van az anyanyelvünkhöz!” – ez a szöveg volt olvasható az egyik matricán, amelyet Landman Gábor, ragasztott a Mátyás-szoborcsoport előtt a gyepen található bronztáblára kedden délután. Kolozsvár egyébként a 2002-es 1415 kormányhatározat alapján egy olyan város ahol a Magyar nyelv hivatalosan is használható a közigazgatásban. Kolozsváron szisztematikusan megtagadnak minden nyelvi jogot és ezzel az európai regionális nyelvek kartáját is alaposan megsértik.